سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://ofoghhasanabad.ParsiBlog.com
 
قالب وبلاگ

این جزوه از سایت www.iqna.ir برداشت شده و فقط جهت راحتی کار، کمی ویرایش و اصلاحات جزیی و تنظیمات کلی داده شده است و مطمئناً تکثیر آن در مدارس با حفظ مشخصات نویسندگان آن یعنی گروه پرشین وب‌لاگ، جهت گسترش فرهنگ وب‌لاگ نویسی نه تنها مشکلی ایجاد نمی‌کند بلکه به اهداف این افراد زحمتکش و دلسوز کمک نیز خواهد نمود تا بتوانیم انشالله وب‌لاگهای انسان‌ساز و با محتوای تحویل جوانان و جامعه اسلامی خود دهیم
                                                                                

یادداشت
پس از جهش عظیم و ابتکاری وبلاگنویسی فارسی در سال 81 که رتبه زبان فارسی را تا رتبه چهارم جهان بالا برد، جهان مجازی شاهد ورود گسترده شهروندان فارسی زبان ایرانی بود. عدم حمایت سیاستهای کلان کشور از وبلاگنویسی در سالهای 82 تا 84 موجب کاهش رتبه زبان فارسی در جهان به رده نهم شد و اکنون در آستانه سال 85 امیدواریم دست اندرکاران فرهنگ عمومی کشور تغییر سیاستهای جاری را مد نظر قرار دهند.
پرشین بلاگ بعنوان نخستین وبلاگ سرویس فارسی و خانه نخستین وبلاگنویسان با حدود نیم میلیون کاربر و یازده میلیون یادداشت و نظر بزرگترین حجم محتوای فعال فارسی در اینترنت را ساماندهی کرده و تقویت زبان فارسی در جهان مجازی را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است. علاوه بر زبان فارسی، وجوه دیگر فرهنگ ایرانی و اسلامی ما در وبلاگها بروزی تام و تمام یافته و ظهور وبلاگنویسی قرآنی از ثمرات روند فوق در حوزه ی وب فارسی است.
تدوین مجموعه حاضر به همت گروه پرشین بلاگ آقایان: مهندس سروش اسدزاده ،مهندس حسین شرفی ، یاسر سلیمی نمین و مهدی نصیری و به مناسبت جشنواره وبلاگنویسی قرآنی صورت گرفته است و امیدواریم گشایشی در ادامه فعالیت وبلاگنویسان محسوب شود.
مهدی بوترابی
مدیر پرشین بلاگ
نخستین وبلاگ فارسی به روایتی از آن سلمان جریری است. آقای حسین درخشان با نگارش راهنمای وبلاگ نویسی نقش مهمی را درگسترش سریعتر وبلاگها بازی کرد و با ظهور نخستین وبلاگ سرویس فارسی با نام پرشین بلاگ راه توسعه زبان فارسی در اینترنت گشوده شد.
وبلاگ نویس و وبلاگ نویسی
کسی که منظم نمی نویسد وبلاگ نویس نیست. سایتهای خبری وبلاگ نیستند. در ارزشیابی وبلاگها قضاوت کردن کار دشواری است و از وبلاگ کسی پی به تمام شخصیت وی بردن دشوارتر ولی به هر حال بخشی از شخصیت و اندیشه هایی که متناسب با خواست نویسنده منعکس میشود قابل ارزیابی و استفاده خوانندگان است.
به جهت ثقل مطالب وبلاگ بخصوص در مواردی که محتوای وبلاگ مربوط به دیگران میشود و بصورت گزارش یا خبر یا تحلیل خبری در می آید، تعریف وبلاگ به سوی خبرنگاری و روزنامه نگاری شخصی میل میکند. در معنای اخیر وبلاگ روزنامه ای است در جهان مجازی.

وبگردی و وبلاگ خوانی
حوزه وبلاگ خوانی بسیار قوی و گسترده و بخش زیرین این کوه یخ است. وبگرد ها با آخرین یادداشت شروع میکنند و اگر پسندیدند به کل وبلاگ توجه میکنند. به فرض رشد و تکامل نوشته های هر وبلاگ این روش در بهبود کیفیت وبگردی تاثیر بسزایی داشته است.
حوزه وبلاگ نویسی که بسیار برجسته و هویدا چون بخش بالایی کوه یخ است. وبگردی نوعی جهانگردی است با کمترین هزینه ممکن و با دستاوردهای عظیم جهانگردی که ما در فرهنگ سنتی خود با عنوان جهاندیدگی می‌شناسیم.
انواع وبلاگ از جهات مختلف
وبلاگ فردی/وبلاگ گروهی: وبلاگ گروهی نوعی پاتوق محسوب میشود. همچون فوروم ها. گاهی وبلاگ گروهی برای هدف مشخصی ایجاد میشود که گاهی محتوایی است و گاهی هدف وبلاگ صرفا ارتباط و گروهی نوشتن است.
ایجاد امکانات در هر سرویس به میزانی که از هدف اصلی سرویس دور شود اگرچه دریچه های جدیدی را باز میکند ولی نوعی دوری از هدف است. نیازهای پیچیده معمولا در سایتها جواب داده میشود. ایجاد سایت( در مفهموم متفاوت با وبلاگ ) بجای وبلاگ هدف انحرافی است.
وبلاگ‌های فارسی
 تاریخچه / نمونه های اولیه و جدید وبلاگ فارسی
رمز آنکه در ایران وبلاگ نویسی اینگونه فراگیر شده به نیاز درونی ما به بیان آنچه در درون داریم بر میگردد.
در جامعه پر رودربایستی ایرانی فرصتی چنین برای بیان درون آدمی مغتنم است. از ویژگی های اختصاصی وبلاگ فارسی آنست که در زبان فارسی اطلاعات منظم و گسترده ای برای استفاده در اینترنت تولید نشده بود و جنبش وبلاگ نویسی فرصتی طلایی برای تولید و ساماندهی محتوای فارسی شد. این روند در تاثیری متقابل ذهن و دل وبلاگنویسان را نیز سامان داده و میدهد و پیشکسوتان چراغ راه آیندگان شده اند.
اینترنت و وب فارسی در کلّیت خود با وبلاگ فارسی تعریف شد. وبلاگ ها معمولا غیرحرفه ای شکل می‌گیرند و ادامه می دهند. اکثر وبلاگهای حرفه‌ای به سوی سایت میل میکنند چرا که اصولا نوشته های مربوط به انسان کمتر حرفه‌ای می‌شود مگر آنکه حضور آن فرد برایش در اینترنت ضروری تلقی شود و اینجاست که شاهد شکل گیری وبلاگهای حرفه‌ای هستیم. ولی معمولا حرفه‌ای شدن هر وبلاگ به معنای غلبه موضوعی خاص بر وبلاگ است.
تعامل اندیشه‌ورزی گروهها و طبقات و اقشار مختلف جامعه در وبلاگها به دیوارهایی که در جامعه کشیده شده صدمات جدی وارد کرده است. هر چند در دنیای وب نیز بخش زیادی از مرزها و محدودیتها موجود است ولی مرزهای جغرافیایی و سیاسی(در سطح کلان) درنوردیده میشود.
رشد چشمگیر وبلاگ فارسی تا حد زیادی مرهون محدودیتهای ارتباطاتی درون جامعه ایرانی است که اینترنت را به مفر و گریزگاه نگاه میکرد.
فرصت‌ها
ارتباط با دیگران بخصوص افرادی که به سطحی از دانش و فهم رسیده اند فرصتی سرنوشت ساز است. بهره گیری صحیح از فرصتهای این چنین پشتوانه ارتقای شخصیت تک تک وبلاگنویسان خواهند بود.
نقش وبلاگ فارسی در احیای زبان فارسی
سرعت تبادل مفاهیم فارسی در اینترنت فوق العاده است. بعلاوه نوع خاصی از ادبیات را در برابرمان جلوه گر می‌سازد.
ایرانیان خارج از کشور ارتباط فرهنگی خود را با کشور از طریق وبلاگ فارسی برای نخستین بار برقرار کردند. فرزندان ایرانیان مقیم خارج فرصتی یافتند که با سرزمین مادری ارتباط برقرار کنند.
تهدیدها و خطرات
1. مشکلات هک در وبلاگ: هک از طریق هک ایمیل اتفاق می افتد. اگر هکر ایمیل شما را نداند هک خیلی مشکل است. هک سرویس دهنده ها کمتر اتفاق می افتد.
2. مشکلات ارتباطاتی
3. جرایم در وبلاگ
4. اهمیت توافقنامه
5. حریم شکنی ها افق دید را از یکسو بالا می برد و از سویی خطر است.
6. سکس و سیاست و کلاهبرداری
7. وبلاگهای ایرانی به زبان انگلیسی.
نخستین وبلاگها متعلق به ایرانیان خارج از کشور بود و پس از آن در داخل وبلاگ شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفت.
وبلاگهای متخلف
برخورد صحیح و اصلاح گرایانه با وبلاگهای مختلف از ظرایف کار با وبلاگهاست که برعهده سرویس های وبلاگ می باشد. بارها مشاهده کرده ایم که وبلاگنویسان وقتی با دلایل بخش حقوقی سایتها برای بستن وبلاگ خودشان مواجه میشوند همراهی نیز میکنند که نشان از بلوغ فکری است ولی چه کنیم که به آنجا نرسیم؟..... حالا که رسیدیم با چه روشی اینکار انجام شود؟ بستن وبلاگ مانند اعدام انسان بالاترین حکمی است که برای وبلاگ اعمال میشود. نوعی بدنامی نیز برای وبلاگنویس ایجاد میشود و متقابلا اعتبار وبلاگ سرویس به چالش کشیده میشود.
اساسا فیلتر کردن سایتها بعهده نرم افزارهایی است که در اختیار مراکز دسترسی به اطلاعات قرار داده میشود. مسئولیت تخلف بعهده نویسنده است و کنترل در مسیر انجام میشود. اگر به فرد متخلف دسترسی پیدا کنند که به راحتی مقدور است(از طریق ..... توضیح کامل و مصور) کمیته تعیین مصادیق عهده دار تشخیص مواردی است که وبلاگ یا وب سایت باید بسته شود. اینکار در سطح تخصصی است و نوعی اختیار حکومتی لازم دارد ولی وبلاگ سرویس ها و دیگر خدمات دهندگان نیز محدودیتهایی را متناسب با عرف و قوانین بصورت ضابطه تعریف میکنند که عمدتا ماهیت شکلی دارد. اهم این موارد عبارتند از: داشتن شاکی خصوصی یا عمومی. افراد و حکومتها ....


[ یکشنبه 87/12/11 ] [ 10:38 عصر ] [ جمشیدی حسین ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ محل درج علاقه مندی ها معرفی منطقه و ارائه تجارب آموزشی و فن آوری و تصاویر منطقه جرقویه و ... می باشد . ما را از نظراتتان محروم نفرمائید .
موضوعات وب
امکانات وب



بازدید امروز: 27
بازدید دیروز: 33
کل بازدیدها: 405210